Comfort

Stupeň výbavy Comfort svým názvem přesně vystihuje míru pohodlí i funkčnosti, kterou Vám Škoda Superb v tomto provedení nabízí.

Elegantní interiér Ray s dekorem Stromboli, chromový paket, ale i řada dalších prvků základní výbavy harmonicky dotváří dokonalý
pocit komfortu uvnitř vozu.

Hudbu kterou máte rádi nebo oblíbenou rozhlasovou stanici můžete poslouchat ve vysoké kvalitě díky rádiu Swing s CD a MP3 přehrávačem. Unikátní systém otevírání zadních pátých dveří TwinDoor je standardní součástí všech stupňů výbav, nechybí tedy ani u verze Comfort.

Příjemné prostředí v interiéru Vám při jízdě v horkých letních dnech zajistí klimatizace a díky držáku nápojů budete mít vždy po ruce svůj osvěžující nápoj.

K prvkům zaručujícím komfortní, ale především bezpečnou jízdu, patří například i přední mlhové světlomety.

Ambition

Výbava Ambition s tříramenným koženým volantem, interiérem Rubicon a malým koženým paketem určitě osloví dynamicky založené řidiče.

Přístrojová deska a dveře jsou obloženy dekorem Mirage se stříbrným povrchem. Na přání lze objednat interiéry Emory (Alcantara) nebo Glamour (kůže) s dekorem Noblesse (imitace dřeva).

Dynamický vzhled vozu rovněž dotváří originální design šestnáctipalcových kol z lehké slitiny Spectrum spolu s chromovanými lištami částí karoserie, spoilerem na zadním víku (pro motorizace 1,8/118 kW a 2,0 TDI/125 kW) a ozdobnou zdvojenou koncovkou výfuku.

Ve standardní výbavě má Ambition také Bi-xenonové světlomety s funkcí AFS, dvouzónovou klimatizaci Climatronic s elektronickou regulací, signalizaci vzdálenosti při parkování vzadu, tempomat a mnoho dalších prvků, které oceníte zejména když trávíte ve svém voze delší čas.

Elegance

Nejvyšší verze výbavy je standardně nabízena s komfortním interiérem Felicity (černá nebo Ivory) a světlým nebo tmavým obložením podlahové části.

Luxusní vzhled přístrojové desky a dveří doplňuje obložení dekorem Noblesse, imitujícím ušlechtilé dřeviny.

Vnější design Elegance charakterizují chromované lišty zadního víka, bočních oken, rámečku chladiče a v neposlední řadě
i elegantní 17” kola z lehké slitiny Venus.

Nejvyšší stupeň výbavy doplňují rovněž nejmodernější motorizace, které ještě vice umocňují zážitek z komfortní,
ale zároveň i dynamické jízdy.

K dispozici je například benzinový agregát 1,8 TSI/118 kW (také se sedmistupňovým automatem DSG) nebo nový dvoulitrový turbodiesel se systémem vstřikování paliva common-rail o výkonu 125 kW. K této motorizaci si mohou zájemci vybrat buď šestistupňovou mechanickou převodovku nebo rovněž šestistupňový dvouspojkový automat DSG.

Exclusive

Model Škoda Superb se stal Autem roku 2009 v České republice a dalších sedmi evropských zemích. Rok od své premiéry získal již téměř třicet významných ocenění.

Tento výjimečný model nyní přichází v nové nejvyšší výbavové verzi Exclusive, která naplní přání i těch nejnáročnějších zákazníků.

Exteriér zdobí metalická barva, chromované lišty, ozdobná zdvojená koncovka výfuku a exkluzivní 18“ litá kola Themisto. Součástí interiéru Emory jsou komfortní sedadla v provedení Alcantara a dekor Noblesse v designu dřeva. Bez příplatku můžete zvolit také kožený interiér Glamour.

Superb Exclusive má chytré řešení pro každé počasí . V horku využijete dvouzónovou automatickou klimatizaci Climatronic, stínící rola v zadní části vozu, praktická jsou i tónovaná skla nebo klimatizované odkládací schránky.

Za nepříznivého počasí Vám usnadní cestu bi-xenonové světlomety, dešťový senzor, vyhřívané čelní sklo, trysky jeho ostřikovačů i vnější zpětná zrcátka a uvnitř vozu oceníte vyhřívaná přední i zadní sedadla.

Prostřednictvím čtyřramenného multifunkčního volantu, který je stejně jako hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy potažen kůží, můžete ovládat nejen špičkové rádio Bolero s integrovaným CD měničem, ale i Váš mobilní telefon. Všechny potřebné informace se přehledně zobrazí na velkém Maxi Dot displeji.

O skvělý pocit z jízdy se postará výkonný motor z trojice 1,8 TSI/118 kW, 2,0 TDI/125 kW, 3,6 FSI/191 kW (i 4×4)
a šestistupňová manuální nebo automatická převodovka.

Na dlouhých dálničních úsecích se stane šikovným pomocníkem tempomat, při parkování poslouží signalizace vzdálenosti vpředu i vzadu a na přání také parkovací asistent.

GreenLine

Škoda Superb GreenLine je konkrétním příspěvkem značky Škoda k problematice zlepšování kvality životního prostředí.

Je prvním vozem ve své třídě, který nabízí stejně výhodné parametry spotřeby paliva, jako automobily v segmentu malých vozů.

S naftovým čtyřválcem 1,6 TDI CR DPF o výkonu 77 kW (105 k) dosahuje Superb GreenLine výborné spotřeby 4,4 l/ 100 km, přičemž produkce emisí CO2 činí pouhých 114 g/km. Ve své třídě tak patří k automobilům, které s rezervou plní emisní limit, stanovený na 140 g/km.

Tohoto vynikajícího výsledku dosáhli konstruktéři ve Škoda Auto především optimalizací aerodynamických parametrů karoserie.

Upravený design přední části a snížení podvozku o 15 mm výrazně zlepšilo hodnoty proudění vzduchu okolo karoserie i pod vozem.

Nižší spotřebě napomohla i redukce hmotnosti; namísto plnohodnotného náhradního kola je dodávána souprava na opravu pneumatik a ve standardní výbavě jsou kola s pneumatikami s nižším valivým odporem.