Nabízené motorizace

» 1,2 HTP 51 kW
» 1,2 TSI 63 kW
» 1,2 TSI 77 kW
» 1,2 TSI 77 kW aut.
» 1,6 TDI CR 66 kW
» 1,6 TDI CR 77 kW

» 1,2 TDI CR 55 kW (GreenLine)

Pozn. Pro více detailních informací o nabízených motorizacích prosím pokračujte klepnutím na oficiální stránky výrobce.

Pět nových motorů založených na principu downsizingu poskytuje vysoký výkon při více než rozumné spotřebě. Benzinové přeplňované motory TSI a naftové TDI se systémem common-rail doplňuje vyvážený podvozek, komunikativní řízení a přesné řazení. Tato kombinace dělá z modelu Roomster ideálního společníka pro všechny jízdní situace. Nabídka motorizací pro model Roomster vychází z potřeby chránit životní prostředí a snižovat emise CO2. Všechny motory proto splňují normu EU5.

Benzinové motory

Nové benzinové motory 1,2 TSI vynikají pružností, nízkou hlučností a hospodárností. V nabídce jsou výkonové varianty 63 kW a 77 kW. Skupinu doplňuje modernizovaný tříválcový motor 1,2 12V HTP/51 kW.

Dieselové motory

Dieselové motorizace se systémem přímého vstřikování common-rail mají kultivovaný tichý chod a mimořádně nízkou spotřebu paliva. Nejvýkonnější je nový přeplňovaný čtyřválec
1,6 TDI CR DPF/77 kW. Alternativu tvoří jeho verze o výkonu 66 kW a motor 1,2 TDI CR/55 kW.

Manuální převodovka

Všechny motorizace je možné kombinovat s pětistupňovou mechanickou převodovkou. Pro tyto převodovky je typické přesné a snadné řazení rychlostních stupňů s minimálním přenosem hluku a vibrací do interiéru vozu.

Automatická převodovka

Nová sedmistupňová převodovka DSG určená exkluzivně pro nejsilnější benzinovou motorizaci 1,2 TSI/77 kW je zárukou pohodlné a přitom dynamické jízdy při příznivé spotřebě paliva.