Tento automobil má extravagantní design, opustil klasický vzhled velkých limuzín. Renault Vel Satis je vlajkovou lodí Renaultu nabízí velký cestovní komfort, dobrou základní výbavu. Renault Vel Satis můžete pořídit ve dvou výbavách Expression, Initiale. Renault Vel Satis nabízí 2 benzínové a 3 naftové motory.

Renault Vel Satis rozměry: 4860 mm délka, 1860 mm šířka, 1577 mm výška.

Renault Vel Satis je osobní automobil vyšší střední třídy vyráběný francouzskou automobilkou Renault. Byl uveden v roce 2001 na ženevském autosalonu a nahradil někdejší model Safrane. Automobil Vel Satis nemá nic společného se stejnojmenným konceptem z roku 1990.

Vel Satis je zkratka pro Velocity and Satisfaction (česky „rychlost a uspokojení“).

Speciálně vyrobený Vel Satis používá prezident Francie.

Nástupcem Vel Satisu se nepřímo stáva model Latitude. Nepřímo, protože Vel Satis je hatchback, ale Latitude je, v této třídě velmi žádaný, sedan, což je pro Renault jakási novinka, protože i předchůdce Vel Satisu, model Safrane, byl liftback.

Prakticky jediným konkurentem byl pro Vel Satis Opel Signum, což je též hatchback vyšší střední třídy, ale na rozdíl od Vel Satisu, který byl samostatně vyvíjeným modelem, byl Signum hatchbackem odvozeným od sedanu Opel Vectra C.