Peugeot nabízí první své SUV, které má sportovní charakter. Peugeot 4007 si musí vybudovat své postavení na trhu, s líbivým designem dobrou výbavou a vysokou bezpečností si Peugeot 4007 najde své místo na trhu. Je postaven na stejné platformě jako jeho koncernový konkurent Citroën C-Crosser.

Motory k Peugeotu 4007 jsou k dispozici dva, jeden vznětový a je jeden zážehový. Rozměry automobilu jsou: délka 4635mm, šířka 1805mm, výška 1715. Peugeot 4007 můžete mít jako 5 nebo 7 místní automobil. Nabízí trvalý pohon všech kol 4×4, který můžete vypnout a mít poháněnou pouze jednu nápravu, která šetří více palivo.

Interiér Peugeotu 4007 má všechny atributy vozu  vyšší třídy: čalounění palubní desky s dvojitým prošíváním, chromované kryty výstupů vzduchu, čalounění sedadel, kombinace černé a metalické barvy a řada dalších stylových detailů vytváří moderní a esteticky dokonalé prostředí.

Na výklopných sedadlech ve třetí řadě můžete přivítat další pasažéry a na palubě vozu tak může cestovat až 7 osob. Podobně jako na ostatních místech ve voze jsou i tato sedadla vybavena opěrkami hlavy a bezpečnostními pásy s navíječi.

Druhou řadu sedadel lze složit manuálně nebo elektricky (v případě koženého čalounění) pomocí dvou ovladačů umístěných v zavazadlovém prostoru. Vznikne tak velkorysý přepravní prostor s rovnou podlahou o objemu 1686 l VDA.

Model 4007 může být vybaven výkonným navigačním systémem s barevnou 7“ dotykovou obrazovkou. Na integrovaném pevném disku je uložena kartografie celé Evropy (NAVTEQ) a 10 GB volné paměti je určeno pro téměř 2 000 hudebních skladeb v komprimovaném formátu ATRAC3 plus (128k). Spolu s navigací řízenou procesorem Renesas Navicore 400MHz a 720MIPS systém zahrnuje také CD/DVD přehrávač, rádio se třemi frekvencemi (FM/LW/MW) a zesilovač 4x35W. K dispozici je rovněž systém Hifi Rockford Fosgate 650 W s 9 reproduktory (na přání podle úrovně výbavy).