Pětidveřový čtyř až pětimístný hatchback, motor vpředu a pohon předních kol. Je nabízen s benzínovými motory o obsahu 1.4 a 1.8 a vznětovými agregáty 2.2 CTDi. Motory jsou vodou chlazené 4 válce uložené napříč. Benzínové motory využívají rozvod SOHC i-VTEC a vznětové motory rozvod DOHC i-CTDi se vstřikováním paliva common rail II.generace.

Honda Civic 5D je futuristicky vypadající hatchback, která způsobil v automobilovém průmyslu rozruch svým extravagantním designem, který jak prodeje ukazují byl krokem dobrým směrem. Model se dodává v sedmi kombinacích motorů a výbav a je dodáván s manuální, nebo ve spojení s benzínovým motorem, s automatickou převodovkou.

Vítejte v pilotní kabině. Posaďte se za volant nového vozu Civic a budete mít pocit, jako byste se sami stali součástí vozu jako takového. Ojedinělý dvouzónový přístrojový panel přináší všechny podstatné informace do Vašeho zorného pole, takže nepotřebujete odvracet pohled od vozovky. Všechny hlavní kontrolní a ovládací prvky se nacházejí v pohodlném dosahu kolem volantu. Je to vrcholně ergonomické řešení, při kterém jsou veškeré konstrukční prvky kolem řidiče účelně zaměřeny přesně na jeho potřeby. A díky tomu je řízení vozu příjemným, bezpečným a nenuceným zážitkem.

Nová průkopnická konstrukce modelu Civic posouvá tento vůz daleko dopředu. Může se chlubit maximální elegancí a každý v něm nalezne mnoho překvapení a novinek. Jeho silný a účelný vzhled podporuje podsaditá spodní část karoserie, téměř se dotýkající vozovky, nízko posazená mřížka a kompaktní seskupení předních i zadních světel. Vůz má plně integrovaný výfukový systém a spoiler mu dodává výrazný sportovní nádech. A elegantní provedení interiéru zajišťuje maximální prostornost, pohodlí a účelnost.